zondag 12 september 2010

bobotie

Vandaag heb ik iets nieuws gekookt, dat wil zeggen toen ik laatst bij mijn grappige vriendinnetje Eva, een oud studiegenootje van mij ging eten maakte zij voor mij haar specialiteit. Het was heel gezellig, eerst samen eten en bijkletsen in haar studenten flatje en daarna naar het theater naar de voorstelling van Jan-Jaap van der Wal in theater de kikker. Gewoon weer eens een lekker avondje Utrecht, wat een mooie stad is dat toch. Maar het was een heerlijke avond, want ik ben altijd nogal van in het rond rennen voor de ander, maar Eva deed dat nu voor mij. Ik werd helemaal verzorgd en heb heerlijk gegeten. Bobotie en Eva is een hele grappige combinatie want ondanks dat het haar specialiteit was, was ze de crême fresh vergeten (een toch redelijk essentieel ingrediënt). Ze kookt het dus ook regelmatig voor andere mensen en altijd vergeet ze wel iets. Maar goed ondanks het ontbreken van de crême fresh was ik toch erg onder de indruk van haar gerecht, en daarom heb ik het vanavond ook gemaakt. Mijn vriend roept al de hele week met een leuk geprobeerd Zuid-Afrikaans accent Bobotie. Bobotie is ook zo'n leuke naam dat moet wel een lekker gerecht zijn dacht ik gelijk. Maar goed van avond hebben we dus Bobotie van Tia met hulp van Knorr gegeten en het was weer heerlijk. Dit keer met crême fresh een mooie toevoeging. We houden het recept er zeker in, lekker zelfs met nep-gehakt. Als tip zou ik de boontjes heel even blancheren want ze waren nu wel heel erg beetgaar, lekker doorkauwen, maar een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten